Tjänster

Beskärning


Alla träd, men framförallt fruktträd, mår bättre när dom beskärs. Man skapar luft i kronan så att det kommer in mer ljus på frukten och det skapar tillväxt. Med rätt kunskap och erfarenhet kan man också eliminera sjukdomar i trädet så som till exempel svampar och skadedjur.  Att beskära, eller tukta, ett träd på ett professionellt sätt ger helt enkelt bättre fruktkvalitet och större fruktmängd i längden.


När ska jag beskära mina fruktträd?


Vårvintern (December  - Mars) är en bra tid  att beskära men även under JAS (Juli, Augusti, September) då man speciellt ska fokusera på stenfrukter såsom plommon och körsbär

Kontakta oss för att prata om beskärning av era träd.

.

Trädfällning


En naturlig del av trädgårdsskötsel är att man ibland måste ta bort ett träd. Det kan vara dött eller det kan helt enkelt stå i vägen. Ibland kan en föryngringsbeskärning,  formbeskärning eller kronreducering vara lösningen men ofta vill man helt enkelt ta bort trädet.


Vi fäller stora och små träd på ett säkert sätt och vi pratar gärna igenom er trädgårdsplanering tillsammans så ni kan ligga steget före.


Vi har självklart motorsågskörkort A och B, utfärdat av skogsstyrelsen och erbjuder arboristtjänster vid behov.

Plantering, skötsel och grävning


Det kan vara stort eller litet. Vi hjälper er plantera buskar, häckar eller rabatter och tar hand om markarbete och trädgårdsanläggning antingen för hand eller med maskin.


Den bästa tiden för plantering är hösten då det regnar mest och fungerar bra tillsammans med en höströjning.


Självklart erbjuder vi också trädgårdsskötsel så du kan fokusera på annat till vardags eller under semestern istället för att oroa dig om häckklippning eller ogräsrensning.


Behöver du en minigrävare för lite större arbeten så ordnar vi det också – det är bara att höra av dig.

Professionell Bemanning


Behöver du hjälp med andra hushållsnära tjänster? Kontakta oss och diskutera era behov. Vi tillhandahåller professionell och erfaren bemanning till stora och små projekt där vi kan nyttja bland annat:


  • Hjullastare
  • Grävmaskin
  • Traktorgrävare
  • B, BE och C fordon
  • Färdskrivarkort
  • Motorsåg A och B
  • Minigrävare